summer-lake-dive-Brooklyn-Morgan_webblog

Lav dit årsforsæt om sommeren

Jeg har fundet, at det naturlige tidspunkt for mig at evaluere mit liv og mine mål er i juli og august.

Men fordi det er en tradition, så taler vi alle om nytårsforsæt. I dagene op til d. 31. december begynder vi måske også at tænke på, hvad vi kunne tænke os at gøre bedre i det nye år. Men ofte kredser vores tanker om de klassiske forandringer og forbedringer af vores liv – baseret på dårlig samvittighed og al den mad, vi har spist, og de mange penge vi har brugt.

Det er for det meste om sommeren, at jeg ser tilbage på en sæson med arbejde, familier, venner og fritid. Jeg mærker ny energi og fornemmer, hvad der skal til for at den næste sæson kommer til at lykkes endnu bedre. Nu er det ikke længere vægttab, motion, komme til tiden, være bedre forberedt… osv. der fylder forsæt-listen. Nu er det ønsket om at fokusere på det, jeg er bedst til og f.eks. være mere målbevidst i mine relationer. Nu drømmer jeg ikke bare om at motionere og få gjort noget ved ”handy-man” projekterne, nu finder jeg mig pludselig i gang med disse aktiviteter – og de er ikke længere en dårlig samvittighedsbyrde, de er en glæde.

Da jeg nævnte disse overvejelser for en bekendt, lyste hendes øjne op, og hun sagde at hun kendte til det samme: ”Om vinteren er både min mand og jeg helt flade og mangler energi og initiativ,” sagde hun blandt andet.

Så, uden at komme ind på de helt store videnskabelige argumenter her, vil jeg videregive denne opfordring: lad være med at fremtvinge gode ønsker for dit liv når det er mørkt uden for og maven er fyldt med julefrokoster, og du for øvrigt lige skal ud og købe nytårskrudt!

Lav dit årsforsæt om sommeren, når du slapper af sammen med dem du elsker, og du har god tid til at reflektere og lægge konkrete planer for efteråret og den kommende sæson. Det tror jeg på giver mere energi og mere holdbare forandringer.